شرایط تحصیل در کانادا
از برنامه های مهاجرتی استانی (PNP). در روش مهاجرت به کانادا از طریق کارآفرینی متقاضیان برای تشکیل پرونده می بایست از طریق اداره مهاجرت استان انتخابی خود اقدام کنند. روش مهاجرتی کار آفرینی کانادا برای متقاضیان این برنامه، دارای مزایای بسیارخوبی است که این روش را بسیار پرطرفدار و محبوب ساخته است. اقامت دائم و اخذ تابعیت و پاسپورت برای خود شخص متقاضی برنامه کارآفرینی کانادا و خانواده او که شامل همسر و فرزندان زیرسن قانونی هستند، از جمله مزایای آن است . اکثر ویزاهای کانادا یا به عبارتی ،تمامی ویزاهای موقت به صورت آنلاین هستند و نیازی به مراجعه به کنسولگری یا سفارت نیست .همچنین باید خاطر نشان کنیم که برای کارآفرینی کانادا نیز مراجعه حضوری به کنسولگری لازم نیست و دفاتر ذیصلاح برای برنامه های کارآفرینی مخصوصا برنامه های استانی ،مجزا می باشند و پرونده مذکور برای بررسی به استان مربوطه ارسال می شود.
مهمترین عنصری که میتواند به این سوال پاسخ دهد این است که، هر فردی که تصمیم به اخذ ویزای کارآفرینی کانادا میگیرد، باید این توانایی را در وجود خودش ببیند ( یعنی اینکه خلاقیت، آگاهی و سرمایه لازم و کافی را داشته باشد ) چرا که در غیر این صورت در هنگام بررسی، صحت مدارک و پیشینه اش توسط کارشناسان، به مشکل برمیخورد و تقاضایش برای اخذ ویزای کارآفرینی کانادا، رد میشود. و در نتیجه فرصت کارآفرینی کانادا را هم از دست میدهد. نکته ای دیگر که باید متذکر شد این است که شما در طی یک مرحله جداگانه در فرایند اخذ کارآفرینی کانادا، دعوت به مصاحبه میشوید.
در این مصاحبه:
انگیزه اصلی شما برای کارآفرینی کانادا
جزئیات دقیق کارآفرینی ( اینکه دقیقا در چه حوزه ای میخواهید وارد کار شوید .)
میزان سرمایه گذاری در کاناداو چند سوال دیگر از این قبیل از شما پرسیده میشود
شرط اصلی این روش مهاجرتی تاسیس یک بیزنس در کانادا است ولی شرایط در هر استان با استان دیگر متفاوت است و روش مهاجرت کارآفرینی هر استانی در مواردی چون نوع ویزای ارائه شده، میزان سرمایه گذاری، شرایط و مدارک موردنیاز متقاضی جهت تشکیل پرونده منحصر به فرد است.
برخی از معروف ترین استانهای کشور کانادا مانند انتاریو، بریتیش کلمبیا، ساسکاچوان، نوا اسکوشیا و پرنس ادوارد برنامههای کارآفرینی استانی را اجرا می کنند. متقاضی مهاجرت حایز شرایط کارآفرینی ابتدا یک طرح بیزینسی (بیزنس پلن) ارائه می نماید که در صورت پذیرفته شدن به متقاضی ویزای کارکانادا داده می شود و سپس شخص متعهد به اجرایی کردن طرح ارائه شده در استان مورد نظراست و سپس می تواند از این طریق برای اقامت دائم کانادا، اقدام کند.
فرد متقاضی کارآفرینی در کانادا باید بتواند بیزنس خود را مدیریت کند و یا یک بیزینس جدید راه اندازی کند و یا توانایی خرید یک بیزینس فعال را داشته باشد وبتواند برای شهروندان کانادایی اشتغال آفرینی کند
در برنامه مهاجرت به کانادا از طریق کارآفرینی، داشتن سوابق مدیریتی در بیزنس مد نظر نیاز است . هر استان کانادا با توجه به اولویت های اقتصادی خود شرایطی را برای مهاجرت به کانادا از طریق این برنامه ها مشخص می کند. برنامه کار آفرینی انتاریو (OINP Entrepreneur Stream) و برنامه کارآفرینی بریتیش کلمبیا (BCPNP) مثال هایی از این برنامه ها است.
میزان دارایی خالص خواسته شده در برنامه های کار آفرینی استانی طبق هر استان متفاوت است و بستگی به موقعیت مکانی کسب و کار مد نظر و نیز حداقل دارایی خالص شخص متقاضی مهاجرت به کانادا دارد. طبیعی است این مبلغ برای پایتخت استان ها به مراتب بالاتر خواهد بود. در صورت واجد شرایط بودن شخص متقاضی برای برنامه کارآفرینی کانادا، وی قادر خواهد بود با دریافت مجوز کار موقت و دریافت ویزا کار وارد کانادا و استان مد نظر خود شود. پس از راه اندازی کسب و کار پیشنهاد شده و یا خرید یک بیزنس و پس از مدت زمان تایین شده، شخص متقاضی و نیز وابستگان درجه یک وی می توانند اقامت دائم خود را به وسیله برنامه فدرال دریافت کنند. این برنامه برای متقاضیانی که خواهان زندگی در کبک هستند، صدق نمی کند.
متقاضیان مهاجرت به کانادا از طریق برنامه کارآفرینی با تکمیل فرم EOI یاعلاقه مندی، تمایل و قصد خود را برای کارآفرینی در استان مورد نظر اعلام می کند. در روش مهاجرت به کانادا از طریق کارآفرینی یک سیستم امتیاز بندی وجود دارد و افرادی که موفق شوند امتیازات بیشتری کسب کنند، در الویت انتخاب قرار خواهند گرفت.
در واقع کار شما پس از ارائه مدارکی که پیش تر درموردش صحبت کردیم، تا حدودی تمام میشود و ادامه فرایند اخذ کارآفرینی کانادا توسط کارشناسان این حوزه بررسی میشود. یعنی آنها به صورت ریز بینانه صحت و سقم مدارک شما را بررسی میکنند و در بهترین حالت با ویزای کارآفرینی کانادای شما موافقت و در بدترین حالت آن را رد میکنند. در بعضی موارد هم مشاهده شده که کارشناسان هنگام مراجعه مثلا دو فرد برای اخذ کارآفرینی کانادا، فردی که مولفه های بهتری را ارائه داده است را انتخاب میکنند و با درخواست کارآفرینی او موافقت میکنند.
به دلیل اینکه مدارک زیادی برای اخذ کارآفرینی کانادا ارائه میشود، طبیعتا این فرایند کمی به طول می انجامد تا تمام مدارک بررسی شود.
نکته قابل ذکر دیگر آن است که شما پس از دریافت مجوز کارآفرینی در کانادا میتوانید اقدام به دریافت اقامت دائم کنید و به خاطر نوع فعالیتتان در کانادا ( کارآفرین بودن ) با اقامت شما راحت تر موافقت میشود.
برنامه کارآفرینی کانادا Entrepreneur Program و کاریابی کانادا Work Permit دو برنامه و جریان مهاجرتی کاملا مجزا و متفاوت برای افراد متقاضی مهاجرت به کانادا میباشند که هر کدام شرایط و باید های متفاوتی دارند و برای متقاضان با شرایط کاملا متفاوت طراحی شده اند.
استان های مختلف کانادا برنامه های کارآفرینی مختص به خود دارند. در حقیقت برنامه کار آفرینی کانادا برای صاحبان کسب و کار و یا مدیرانی است که قصد دارند در کانادا صاحب کسب و کاری باشند و به صورت فعالانه آن را مدیریت کنند. برنامه کارآفرینی کانادا جایگزین بسیار مناسبی برای مهاجرت از طریق برنامه سرمایه گذاری در کانادا (Investment Immigration) میباشد.
در واقع در برنامه کارآفرینی کانادا شخص متقاضی با ارزش دارایی خالص بسیار کمتری نسبت به برنامه سرمایه گذاری کانادا می تواند در کانادا سرمایه گذاری کرده، و کسب و کاری را تاسیس و یا خریداری کند . به گونه ای که از اسم این برنامه پیداست این برنامه یا باعث اشتغال زایی در کانادا شده و یا باعث حفظ و ادامه کسب و کاری در کانادا می شود.
در برنامه کارآفرینی، داشتن سابقه مدیریتی برای متقاضی یکی از شرط های لازم می باشد. ایالت های مختلف کانادا برنامه های کارآفرینی متفاوتی که متناسب با اولویت های توسعه اقتصادی استان ها می باشد را ارائه میدهند مانند برنامه کار آفرینی انتاریو (OINP Entrepreneur Stream) و برنامه کار آفرینی بریتیش کلمبیا (BCPNP).
میزان دارایی خالص شما در برنامه های کار آفرینی استانی متفاوت است و بسته به موقعیت مکانی آن کسب و کار حداقل دارای خالص شما نیز متغیر میباشد ، به عنوان مثال حداقل دارایی خالص شما برای انتاریو 400,000 دلار کانادا می باشد و در بریتیش کلمبیا 300,000 دلار کانادا می باشد. طبیعی است این مبلغ برای پایتخت استان ها به مراتب بالاتر میباشد.
اگر شخص متقاضی برای برنامه کارآفرینی کانادا واجد شرایط شود می تواند با دریافت مجوز کار موقت و دریافت ویزا کار وارد خاک کانادا و استان انتخابی شود ، اما پس از تاسیس آن کسب و کار و یا خرید بیزنس در کانادا و پس از مدت زمان تعیین شده، هم خود شخص و هم وابستگان درجه یک می توانند اقامت دائم خود را از طریق برنامه فدرال دریافت کنند.و این برای متقاضیانی صدق می کند که خواهان زندگی در هر استانی از کانادا به غیر از کبک هستند.
به عبارتی دیگر ویزای اولیه که یک کار آفرین بر اساس پروژه ای که در استانی تعریف و تایید شده میگیرد می تواند منتهی به اقامت دائم برای شخص و خانواده درجه یک او شود. در نتیجه آنها میتوانند از تمامی مزایا و امکاناتی که یک شهروند و یا فردی که اقامت دائم کانادا را دارد بهره مند شوند.
اخذ اقامت دائم کانادا برای متقاضیان مهاجرت به کانادا و نیز اعضای خانواده (همسر و فرزندان زیر 22 سال)
عدم نیاز به مهارت خیلی بالا در زبان انگلیسی و یا فرانسه
عدم نیاز به ارائه مدرک تحصیلات عالیه (با ارائه سوابق کاری و مدیریتی و سرمایه کافی برای سرمایه گذاری امکان پذیر است)
بهره مندی از امکانات زندگی و رفاهی، تحصیلی و تفریحی یکی از کشورهای درجه یک دنیا به لحاظ پیشرفت و تکنولوژی بعد از اخذ اقامت کشور کانادابهره مندی از محیطی آرام و به دور از تعصبات نژادی و قومیتی برای مهاجرانی که تازه اقدام به مهاجرت به کانادا نموده اند.
حال آنکه برنامه کاریابی کانادا بیشتر برای افرادی با شرایط متفاوتی طراحی و تنظیم شده است و مسیر آن برای مهاجرت به کانادا و رسیدن به اقامت دائم کاملا متفاوت میباشد. برنامه کاریابی کانادا (Canada Work Visa) یا به عبارتی ویزای کاری کانادا (Work Visa) برای افراد واجد شرایط خارج از کانادا میباشد. برنامه کاریابی کانادا تحت برنامه کارگر موقت خارجی TFWPو تحت نظارت اداره مهاجرت و شهروندی کانادا صادر میشود. این برنامه برای کمک به کارفرمایان کانادایی برای استخدام نیروی کاری خارجی و در پاسخ به کمبودهای بازارکار کانادایی میباشد. این برنامه از چهار جریان تشکیل شده : کارگران با مهارت بالا، کارگران کم مهارت، کارگرکشاورز فصلی و برنامه مراقبت از زندگی. کارگران خارجی قبل از ورود به کانادا باید یک پیشنهاد شغلی مناسب Job Offer و مجوز کاری تحت برنامه کارگر موقت خارجی TFWP را داشته باشند. وکیل مهاجرتی کانادا با اداره کار و توسعه اجتماعی کانادا ( ESCD ) همکاری می کند تا اطمینان حاصل کند که نیروی کاری خارجی برای موقعیت های شغلی که در دست شهروندان کانادایی و یا کسانی که اقامت دائم کانادا را دارند اقدام نکند. کارفرمایانی که قصد استخدام نیروی کاری خارجی را دارند باید ارزیابی بازار کار را برای متقاضی انجام داده و برای متقاضی LMIA دریافت کنند. پس از دریافت LMIA مثبت ، کارفرما پیشنهاد کاری یا به عبارتی Job Offer را همراه LMIA به فرد متقاضی میدهد که شخص بتواند برای ویزا کار Work Permit اقدام کند.
خانواده درجه یک فردی که ویزا کار کانادا را از طریق برنامه کاریابی دریافت کرده است باید درخواست خود را برای ورود به کانادا به صورت مجزا تکمیل کنند و ممکن است بتوانند همراه وی وارد خاک کانادا شوند. واگر یکی از اعضای خانواده بخواهد در کانادا کار کند ، باید به صورت مجزا، اجازه کار در کانادا را دریافت کند. و در صورتی که فرزند یا فرزندان شخص متقاضی قصد تحصیل در کانادا را داشته باشند باید برای ویزای تحصیلی اقدام کنند.
باید توجه داشته باشید که یک مجوز کار موقت کانادا برای آن دسته از کارگران و نیروی کاری خارجی میباشد که قصد دارند برای مدت زمانی محدود در کانادا کار کنند. برای کار و زندگی در کانادا به صورت دائم و دریافت اقامت دائم کانادا، فرد متقاضی پس از دریافت ویزا کار موقت باید پروسه و روند اقامت دائم کانادا را انجام دهد. اگرچه اجازه کار موقت کانادا می تواند گامی به سوی دریافت اقامت دائم کانادا باشد.
هنگامی که شخصی با اجازه کار موقت در کانادا باشد ، به عنوان یک نیروی خارجی می تواند برای اقامت دائم کانادا از طریق برنامه تجربه کانادایی (CEC)، و یا از طریق برنامه نیرو ماهر یا از طریق یکی از برنامه های نامزدی استانی Provincial Nominee Programs واجد شرایط شود.
دارا بودن سهام بیزینس، مالکیت بیزینس
داشتن فعالیت ومدیریت فعالانه بیزینس و کسب و کار
ایجاد فرصت شغلی و استخدام حداقل یک نفر شهروند کانادایی
ارائه کردن گواهی سلامت و گواهی عدم سو پیشینه
برخورداربودن از سوابق مدیریتی که طبق استان مد نظر تعریف شده باشد.
داشتن سرمایه کافی که بنا بر شرایط اعلام شده از طرف هر استان متفاوت است.
کسب حداقل امتیازمد نظر استان، از مجموع امتیازات لازم
کانادا کشوری ثروتمند در جهان است. ثبات اقتصادی و سیاسی کانادا به همراه زیرساخت های مناسب جهت انجام فعالیت های تجاری کلان و در سطح بین المللی باعث شده تا نرخ تورم در کانادا بسیار ناچیز باشد .چند ملیتی بودن این کشور باعث شده تا این کشور عاری از تعصبات نژادی باشد و مکانی امن و مطلوب برای مهاجران باشد.در تمام روشهای مهاجرت به کانادا از طریق کارآفرینی استانی متقاضیان با تعهد به سرمایه گذاری جهت تاسیس یک بیزنس در استان مد نظردر کانادا می توانند برای خود و تمام خانواده خود ویزای اقامت دائم در کانادا را اخذ کنند. شرط اصلی این روش مهاجرتی راه اندازی و یا تاسیس یک بیزنس در کانادا است. این برنامه در استان های مختلف کانادا طبق دستورالعمل های ویژه آن استان، متفاوت است .
فرد متقاضی کارآفرینی در کانادا باید بتواند بیزنسش را مدیریت کند و یا یک بیزینس جدید راه اندازی کند و یا توانایی خرید یک بیزینس فعال را داشته باشد وبتواند برای شهروندان کانادایی اشتغال آفرینی کند.فرد متقاضی مهاجرت به کانادا از طریق کارآفرینی با تکمیل فرم EOI به صورت آنلاین علاقه مندی خود را برای کارآفرینی در استان مورد نظر خود اعلام می نماید. در روش مهاجرت به کانادا از طریق کارآفرینی یک سیستم امتیاز بندی وجود دارد و افرادی که موفق شوند امتیازات بیشتری کسب کنند، در الویت برای انتخاب قرار می گیرند.
اگر شخص متقاضی مهاجرت به کانادا امتیازات لازم را کسب کند، با او یک مصاحبه انجام خواهد شد . در این مرحله بیزینس پلن متقاضی اهمیت بسیاری دارد. در صورت تایید شدن بیزینس پلن برای فرد متقاضی برنامه کارآفرینی کانادا ویزای کار 2ساله صادر می شود و نهایتا شخص متقاضی با عمل کردن به تعهداتش مبنی بر تاسیس وراه اندازی و فعال نگاه داشتن بیزنس، می تواند برای اخذ اقامت دائم کانادا نیز اقدام کند.یکی از مهم ترین مزایای طرح کارآفرینی کانادا روش های متنوع و آسان در امر سرمایه گذاری است که حتی با ۱۰۰ هزار دلار کانادا نیز امکان پذیر است که این رقم در مقایسه با سرمایه مورد نیاز جهت سرمایه گذاری در اکثر کشورهای جهان رقم بسیار ناچیزی است.
بعضی استانهای کشور کانادا مانند بریتیش کلمبیا، ساسکاچوان، انتاریو، نوا اسکوشیا و پرنس ادوارد برنامههای کارآفرینی استانی را هرکدام جداگانه اجرا می کنند. متقاضی مهاجرت به کانادا در ابتدا با ویزای کار موقت به کانادا وارد شده و یک طرح بیزینسی یا اصطلاحا بیزنس پلن ارائه می نماید که در صورت پذیرفته شدن آن، به متقاضی ویزای کارکانادا می دهند و سپس شخص متعهد به اجرایی کردن طرح ارائه شده در استان مورد نظراست تا بتواند از این طریق برای اقامت دائم کانادا، اقدام کند.
همانطور که اشاره کردیم یکی از روشهای مهاجرت به کانادا ، طرح کارآفرینی استان انتاریو می باشد که در صورت علاقمند بودن و اگاهی از شرایط و جزئیات این روش ، توصیه می شود مطالب مربوط به این طرح کارآفرینی را ملاحظه نمائید.
همان طور که قبلا اشاره شد هر استان شرایط خاصی برای این برنامه برای خود تعیین کرده است و متقاضی طرح کارآفرینی کانادا را ملزم می کند تا مبلغ خاصی را به عنوان حداقل میزان سرمایه گذاری در کسب و کاری در آن استان سرمایه گذاری نماید. رقم سرمایه گذاری درطرح کارآفرینی کانادا با کمترین هزینه متناسب با شرایط هر فرد می تواند متفاوت باشد. در زیر برنامه های کارآفرینی که شامل کمترین هزینه می شوند را به ترتیب لیست کرده ایم .
برنامه کارآفرینی منطقه ای بریتیش کلمبیا مخصوص شهرهای کوچک با جمعیت کم است که جمعیت آن ها کمتر از 75000 نفر باشد و نیز در فاصله 30 کیلومتری از مرکز استان باشد و با هدف توسعه و ایجاد مشاغل در این نواحی طراحی شده است.
پذیرفته شدگان در این برنامه کارآفرینی ، ویزای کار موقت دو ساله دریافت می کنند و با ایجاد بیزنس خود می توانند از طریق زیر مجموعه های استانی برای اقامت دائم کانادا اقدام کنند.
شرایط برنامه کارآفرینی منطقه ای بریتیش کلمبیا
سرمایه گذاری 200,000 دلار کانادا در یک بیزنس در استان
دارایی خالص حداقل600,000 دلار کانادا
حداقل 3 سال تجربه بیزینسی یا 4 سال سابقه مدیریتی ارشد یک بیزینس طی 5 سال گذشته
دارا بودن 51 درصد مالکیت بیزینس
اشتغال زایی برای حداقل یک فرد کانادایی
داشتن مدرک زبان، حداقل CLB4
طرح کارآفرینی استان نوااسکوشیا نیز یکی از کم هزینه ترین روش های مهاجرت به کانادا از طریق کارآفرینی کاناداست که متقاضیان با 150.000 دلار کانادا می توانند از طریق این برنامه اقدام نمایند که این طرح نیز دارای مزایای خاص خود می باشد.
شروط لازم کارآفرینی کانادا استان نوااسکوشیا
سرمایه گذاری حداقل 150 هزار دلارکانادا برای راه اندازی یا خرید بیزنس
حداقل 21 سال سن
حداقل دارایی معادل با 600 هزار دلار کانادا
حداقل 3 سال سابقه مالکیت کسب و کار
داشتن حداقل CLB 5
داشتن یک طرح تجاری یا بیزنس پلن
برنامه کارآفرینی استان نیوبرانزویک ، تنها برنامه کارآفرینی کاناداست، که در صورت قبولی، با اقامت دائم وارد کانادا خواهید شد یعنی از همان ابتدا شخص اقامت دائم کانادا را اخذ می کند. شخص متقاضی می تواند با پرداخت ودیعه ای معادل 100.000 دلار کانادا که ضمانت اجرای تعهدی است که در بیزنس پلن شخص متقاضی قید شده است. در صورتی که شخص بخواهد در استان نیوبرانزویک کسب و کار خود را راه اندازی کند، یک سال پس از شروع راه اندازی بیزنس، شخص می تواند ودیعه 100.000 دلاری خود را پس بگیرد.
شروط مورد نیاز برای برنامه کارآفرینی کانادا استان نیوبرانزویک
سرمایه گذاری حداقل ۲۵۰ هزار دلار
سن بین 22 تا 55 سال
دارا بودن حداقل مدرک کاردانی
داشتن CLB5
حداقل داشتن 600,000 دلار کانادا که حداقل 300.000 آن به صورت دپوزیت باشد.
حداقل داشتن 3 سال نقش مدیریتی به عنوان مدیر و یا داشتن 5 سال سابقه کار به عنوان مدیرارشد کسب و کار
داشتن یک طرح تجاری یا بیزنس پلن